4. syyskuuta 2012

Luontoyhteys hoitaa masennusta ja kipuja

Tutkimusten mukaan luontoterapia ja luontoyhteys hoitavat masennusta ja stressiä sekä nopeuttavat sairauksista paranemista. Esimerkiksi leikkauspotilaat toipuvat nopeammin, jos ikkunasta avautuu puistomaisema. He tarvitsevat vähemmän kipulääkkeitä ja toipuvat nopeammin kuin seinää tuijottaneet.
Tuon luettuani sain palavan halun muuttaa takaisin maalle. Olen kipupotilas, ja vaivani ovat taas valloillaan kesän jälkeen. Turhaa valittamista tietenkin, kun on niin paljon asunnottomia ja huonokuntoisempia ihmisiä kuin minä. Tästä sain taas eilen muistutuksen, kun läheisen Invalidien koulutuskeskuksen nuoret tulivat vastaani vauhdikkailla pyörätuoleillaan rupatellen iloisesti Paralympialaisista. Mutta kuitenkin: kaipaan maalle.Kuvat ovat mökkirannastamme ja läheiseltä Kautunharjulta Ruoveden selälle. Tuohon maisemaan on pian nousemassa omakotialue. En olisi uskonut, että tämäkin maisema muuttuu. Onneksi olkoon sinulle, jonka uusi koti tulee olemaan täällä.

http://www.mielenterveysseura.fi 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Just meinaan ryhtyä bloggaamaan enkä välttämättä kaipaa yhtään lukijaa.

jukka s.

Okariina kirjoitti...

Hei Jukka S. Olet taatusti niin mielenkiintoinen bloggari, että tietenkin sinua luetaan halusit tai et. Itselläni on paljon vähemmän rekisteröityjä lukijoita kuin muilla, mutta kyllä täällä käy päivittäin ihan tarpeeksi. Oikeastaan tässä kirjoittamisessa on ideana myös tallentaa itselle ja perheelle asioita, jotka muuten jäisivät arkistojen uumeniin ja myöhemmin ties minne. t. Outi

Okariina kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Kiitos käynnistä!