7. maaliskuuta 2012

Perhealbumi: Käy eespäin väki voimakas... Tiutisen Pyrinnön muistoja

Alla olevassa kuvassa on teksti: "Tiutisen katuviestin lähtö 1938. Juoksijat vasemmalta oikealle: L. Jäntti, V. Huovila, M. Sakki, G. Redsven, L. Autio,
V. Vitikainen, Svensson ja V. Lempinen". Huomioni kiinnittyy juoksuasuihin; on varmaan ollut kylmä kevätpäivä.Tämän kuvan teksti: "Palokuntien välisen viestin voittajat Tiutisessa 1937. Seisomassa vasemmalta oikealle: U. Koivisto, V. Vitikainen, V. Räsänen,  P. Kurko, L. Autio, O. Jansson ja E. Vitikainen. Edessä: E. Sakki, V. Lempinen ja T. Raussi"
Isäni on ylärivissä kolmas oikealta vieressään neljäntenä serkkunsa Pentti Kurko. Eturivin keskellä on Pyrinnön painijalegenda Vilho Lempinen, josta kerrotaan seuran 60-vuotisjuhlajulkaisussa:
"Vilho Lempinen on saavuttanut 10 TUL:n mestaruutta, edustanut liittoamme Wienin ja Antwerpenin työläisolympialaisissa, saavuttaen viimemainituissa kultamitalin ja kilpaillut lisäksi mm. Unkarissa, Saksassa, Norjassa, Ruotsissa ja Eestissä, saavuttaen sarjassaan Pohjoismaiden mesta-ruuden sekä Suomen armeijan mestaruuden."

Ei kommentteja:

Kiitos käynnistä!