18. elokuuta 2012

Sähköä ilmassa


Luin äskettäin Christer Sundqvistin ja Mustikkatytön blogipostauksia otsikon aiheesta. Olen aina uskonut sähkön ja kännyköiden terveyshaittoihin. Tietokoneen näytön värinä taas aiheuttaa tutkijoiden mukaan muutoksia aivosähkökäyrään ja voi laukaista herkille migreenikohtauksen. Klassinen migreeni on oma riesani.
Kuvani on elokuisesta ilotulituksesta. Samalta taitaa aivoissani näyttää, kun olen aikani tässä koneen ääressä istuskellut. Koululääketiede ei toistaiseksi myönnä sähkön tai tietokoneiden ja puhelinten säteilyn aiheuttavan ongelmia Suomessa. Kannattaakin valita sanansa, kun menee oireitaan valittamaan; luulosairaan kirjoihinhan sitä helposti joutuu. Joskus on ollut toisinkin: 1970-luvulla sain työpaikkalääkärin todistuksella vapautuksen mainososastomme reprokameran käytöstä, koska sain sen välkynnästä migreenikohtauksia.

2 kommenttia:

Mustikkatyttö kirjoitti...

Onneksi tutkimustieto sähkömagneettisten kenttien terveysriskeistä sentään lissääntyy koko ajan ja Euroopan neuvostokin on jo suositellut kannanotoissaan siirtymään kouluissa langattomien laitteiden käytöstä langallisiin ja näinkin välttämään terveysriskejä. Toivon mukaan asiantuntemus aiheesta lissääntyisi nopeasti myös terveydenhuoltoomme. Nykyään suurin osa lääkäreistä vielä ei tunne eikä ymmärrä asiaa, mutta elelen toivossa. Kanadassa on jo muistaakseni sairaaloita, joissa koulutetaan asian tiimoilta hoitohenkilökuntaa.

Ps. Mukavia syyspäiviä! :)

Okariina kirjoitti...

Hei Mustikkatyttö ja kiitos kommentista. Hammaslääkärini väitteli kanssani asiasta vuosia sitten ja piti hommaa täysin huuhaana. Amalgaami on myös kytköksissä tuohon säteilyyn, olen kuullut. t. Outi

Kiitos käynnistä!