7. lokakuuta 2010

Uusia vanhoja asioita löytyy joka päivä

 Sukututkimus on nyt paljon helpompaa kuin 1970-luvulla; isäni kuoli 1979 ehtimättä nähdä tätä valtaisaa kehitystä tekniikan alalla. Hän seikkailisi varmaan innokkaasti netissä historian ja kulttuuriasioiden parissa. Omaankin elämääni tietokoneet tulivat hieman liian myöhään; olin jo melkein 50, kun työpaikkani siirtyi ATK-aikaan ja aluksi vaikeasti DOS-pohjaisesti. Ainakin opin tietotekniikan perusteita. Kaikki tosin etenee nykyisin niin hurjaa vauhtia, että uusimmat villitykset jäävät omaksumatta.

Vanhempani vihittiin Kymin kirkossa 7.10.1934
Mukava sattuma, jolla pääsin tiedon poluille: Aivan huvikseni googlasin erään isäni suvun paikkakunnan nimen. Ja kas, sieltähän tupsahti eteen Suku Forum ja ajantasainen keskustelu kyseisen seudun historiasta ja ihmisistä. Meidänkin sukuamme siellä käsiteltiin ja juuri niiltä osin, mistä en tiennyt mitään. Erään nimimerkin alta löytyi vielä henkilö, jonka kanssa meillä on yhteiset isovanhempien vanhemmat, siis pikkuserkku. Vaihdoimme keskustelupalstalla tietoja ja sain erinomaiset lähtökohdat tutkimuksilleni. Uusia vanhoja asioita löytyy joka päivä lisää.
Kymin empiretyylinen kivikirkko rakennettiin C. L. Engelin tyyppipiirrosten mukaan ja vihittiin käyttöön vuonna 1851. Alttaritaulun on maalannut Berndt Godenhjelm. Alttaripöydän isot kynttilänjalat ovat lahja Karhulan lasitehtaan työntekijöiltä vuodelta 1901.

Ei kommentteja:

Kiitos käynnistä!